Kysané zelí 500g | Kimchi, jemné
Představujeme Vám náš největší poklad - kysané zelí kimchi jemně pikantní. Tento fermentovaný zázrak je nejen výjimečně chutný, ale především je to superpotravina, která transformuje Vaše jídlo na gurmánský zážitek, zároveň posiluje Vaše zdraví. Tomuto kimchi jsme dali "český kabátek" v podobě kysaného zelí, oproti tradičnímu pekingskému, dochucené domácí chilli gochugaru pastou. Nepoužíváme rybí omáčku, takže je kimchi vhodné i pro vegany.
Složení: české hlávkové zelí, mrkev, zelená cibulka, česnek - ( Farma Martináskovi Kujavy), Gigant kedlubna, cibule žlutá, jablko - (Farma Lička Sedlnice), chilli gochugaru, zázvor, jablečná vláknina, mořská sůl.
🌶️ Velmi jemná ostrost, vhodné pro začátečníky.
Tip do kuchyně:
- Příloha k vejci, omeletě, smažené rýži ...
- Do sandwichu, toastu a bagelu...
- Obohatí ramen nebo kimchi polévku.
- Saláty, pomazánky...
- Burgery, hotdogy, wrapy...
VÍCE o zelíčku v podrobném popisku👇




Kimchi kysané zelí je vyráběné s pozorností a pečlivostí. Naše kimchi je kombinací tradičních metod a čistě přírodních ingrediencí, což zaručuje nejvyšší kvalitu a autentičnost chuti.
Kimči je tradiční korejský fermentovaný pokrm, který je součástí korejské kultury už tisíce let a stal se symbolem národní identity. Je celosvětově uznávané jako zdravá potravina díky svým nutričním a probiotickým vlastnostem. Historické záznamy dokazují existenci kimči už ve starověké Koreji. a jeho moderní vývoj kimči ovlivnila globalizace, komercializace i mezinárodní spory o jeho autenticitu. Kimči se postupně stalo globálně vnímaným jako zdravá a hodnotná potravina
Kimči označuje fermentovanou zeleninu kyselinou mléčnou a v Koreji dnes existuje více než 200 jeho variant. Nejznámější je kimči z čínského zelí (baechu), následované ředkvovými druhy jako kkakdugi, chonggak a mnoho jiných speciálních typů kimchi,
Kimči se připravuje pomalou fermentací zeleniny a koření při nízké teplotě, což zajišťuje plnou chuť a dlouhou trvanlivost. Mezi typické ingredience patří česnek, zázvor, chilli gochugaru, zelenina. Právě chilli gochugaru dodává kimči výraznou chuť odlišující ho od jiných světových kvašených zelenin. Za jedinečnou chuť kimči mohou bakterie mléčného kvašení, které vytvářejí množství organických kyselin a aromatických látek.
Obsahuje: kyselina mléčná, vitamíny skupiny B1, B2, A, vitamíny C a K, minerály jako draslík, hořčík, fluor a enzymy, je bohaté na aminokyseliny, velké množství silných antioxidantů. Obsahuje řadu zdravých látek včetně kapsaicinu, allicinu, chlorofylu, karotenoidů , flavonovoidů a isothiokyanáty s nízkým obsahem tuku a cukru.

KIMCHI v kuchyni - jak kimchi jíst?
Kimchi dodává jídlu hloubku, díky své komplexnosti kyselosti, pikantnosti, křupavosti, svěžestí, a aromatičnosti– díky kombinaci česneku, zázvoru, cibule a dalších koření. 📌Pro zachování všech benefitů — vysoká teplota zničí prospěšné bakterie a část vitamínů. Stačí servírovat syrové.
- Bibimbap: Smíchejte kimchi s rýží, zeleninou a masem pro tuto barevnou a chutnou korejskou specialitu.
- Kimchi jjigae: Pikantní kimchi je základní ingrediencí pro tuto oblíbenou korejskou polévku.
- Sendviče: Oživte své sendviče pikantním kimchi.
- Saláty: Kimchi dodá salátům křupavost a pikantnost.
- Rýže: Přidejte kimchi k rýži pro pikantní a neobvyklou chuť.
- Vejce: Kimchi je skvělým doplňkem k míchaným vajíčkům nebo omeletě.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE A SKLADOVÁNÍ
Hmotnost obsahu: 500g , 🌶️ Velmi jemně pikantní

Skladování: Všechny produkty musí být v chladu do 5° (Nejlépe lednice, sklep...) Trvanlivost produktů je 1 rok. Po otevření je důležité dbát při nabírání zelí na čistotu příboru a zelí nejlépe natlačit do stavy, nálevu ve sklenici a znova uchovat v chladu. Takto vydrží produkty několik měsíců.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Kimchi speciality |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.764 kg |
| EAN: | 520231000124 |
