Blíží se Vánoce a s nimi spojený nárůst zásilek dopravce. Od 1.12.2024 prodlužuje doručení na 1-3 dny s garancí do Vánoc do neděle 15.12.2024. Zásilky objednané po tomto datu budeme rovněž dále přijímat a vyzvedávat - nebude však u nich garantovat doručení do Vánoc.

O nás

České zelí plné tradičních chutí

Život v každém soustu!

Vítejte ve světě Zeliiička

Kde tradice potkává moderní dobu a kde kysané zelí není jen doplněk k jídlu, ale hlavní hrdinou naších talířů. Naše cesta začala snem začít tvořit zdravé potraviny pro naší zem a budoucnost, oživit tradici, ale zároveň jít s dobou, respektovat jak přírodu, tak potřebu dnešního člověka a spojit tím minulost s přítomností. V naší malé rodinné firmě jsme se rozhodli, že chceme nabídnout něco výjimečného, něco, co nenajdete na každém rohu.

Přináší chuť i zdraví

Naším posláním je přinášet na váš stůl nejen chuť, ale i zdraví. Všechno začíná výběrem těch nejkvalitnějších surovin. Naše zelí, stejně jako všechny ostatní suroviny, pochází od pečlivě vybraných, spřátelených farmářů, kteří, stejně jako my, věří v sílu přírody a odmítají používat zbytečnou chemii. Tímto způsobem nejenže podporujeme lokální produkci, ale zároveň si můžeme být jisti, že naše kysané zelí je to nejlepší, co Vám můžeme nabídnout.

Kvašeno v dubových kádích

Kvašení některých druhů zelí probíhá přímo v dubových kádích, což je tradiční metoda, která zelí dodává nejen specifickou chuť, ale i řadu zdravotních benefitů. Tato metoda vyžaduje čas, trpělivost a hlavně pozornost k řemeslu. Věříme, že právě v těchto detailech se skrývá tajemství pravé chuti a kvality. A to je něco, co nám leží na srdci.

Následujeme biorytmy přírody 

Kvašená zelenina v biorytmu odráží harmonii s cykly přírody, které ovlivňují růst a životnost plodin. V zimních měsících, kdy je příroda v klidu a zemědělská pole odpočívají, se soustředíme na uchování a konzervaci potravin z předchozí sezóny. Kvašené zelí a zelenina jsou jedním z naších hlavních surovin, jak zachovat jeho bohatství a přinést si do chladného období vitamíny a živiny. Během letních měsíců, kdy slunce svítí jasně a déšť občas zalije pole, zelenina roste rychle a bohatě. Pečlivě vybíráme plodiny které se dají připravit fermentací v letním období. . Zralé špičaté hlávky zelí používáme na Pickles, malé červené ředkvičky kvasíme na způsob kimchi, okurky neboli Kvašáčky připravujeme s česnekem a koprem no a také další sezónní plodiny pečlivě vybíráme a připravujeme k dalšímu zpracování.

Originální receptůry

Naše originální receptůry jsou inspirované světem a námi lidmi, koření používáme celé kousky a před rozmixováním ho opékáme na pánvi, jedině tak docílíme lahodné chuti a neodolatelného aroma, také díky variabilitě použité zeleniny, bylinek, správného poměru a druhů koření, které spolu navzájem krásně hrají, má každé z naších zelíček nejen své ojedinělé chuťové vlastnosti, ale také blahodárné účinky na náš organismus, je to doslova festival chutí, barev a zdraví. U nás si vybere každý.

 

Chci číst více: https://zeliiicko.cz/