Kimchi speciality
Kimchi je tradiční korejský fermentovaný pokrm, který se tradičně připravuje z pár základních surovin jako je pekingské zelí, česnek, zázvor a chilli, ale tak jako Guláš u nás může mít Kimchi mnoho podob a nesčetné množství použitých surovin například (daikon ředkev, cibule, rybí omáčka, krevety, ústřice). Je tak pouze na naší fantazií z čeho si tuhle ,,frajeřinku‘‘ připravíme. My jsme se tak inspirovali a připravili pro Vás české kysané zelí s korejskými ,,kořeny‘‘.
Daikon ředkvička byla vypěstována v Kujavách na Novo Jičínsku rodinou Vorlických, kteří pěstují a jsou i držitelem certifikátu Bio. My jsme ji vzali, vytvořili podmínky aby...
Všechny naše omáčky jsou připravované z kvašené zeleniny a z prvotřídních surovin. Jsou lehoučce kyselé a slazené především datlemi jednoduchý způsob, jak dostat do našeho...
Kimchi může být konzumováno různými způsoby
Samotné jako příloha
Kimchi se často podává jako příloha k hlavním jídlům. Může být podáváno ve speciální miskách nebo jednoduše na talíři vedle hlavního pokrmu. Tato varianta kimchi se nazývá "baechu kimchi" a je vyrobena z kyselého zelí.
V rýži
Kimchi může být smícháno s vařenou rýží, což vytváří chutné a pikantní kimchi fried rice.
V polévkách
Kimchi se často přidává do polévek, jako je kimchi jjigae. Tato pikantní polévka je oblíbená a často obsahuje kimchi, tofu, vepřové maso a další přísady.
V Sendvičích a Wrapu
Kimchi může být také přidáno do sendvičů nebo obaleno v tortille jako součást sendvičů nebo wrapů.
Ve výrobku dalších pokrmů
Kimchi se může stát klíčovou složkou různých pokrmů, jako jsou placky, rizotto nebo dokonce pizza. Experimentace s kimchi ve vaření může vytvořit zajímavé a chutné kombinace.
Kimchi Bokkeumbap (Kimchi Fried Rice)
Jedná se o smíchanou rýži s kimchi, často doplněnou dalšími ingrediencemi, jako jsou vajíčka, zelenina a maso. Tento pokrm je rychlý a chutný.
Korejské BBQ
Kimchi se často podává jako součást korejského barbecue. Může být používáno k doplnění masových pokrmů a přidání pikantního a kyselého nádechu.
Kimchi je velmi flexibilní a může být integrováno do mnoha různých pokrmů. Přizpůsobte si jeho konzumaci podle svých chutí a experimentujte s různými způsoby přípravy.