Kysané zelí 500g | Tradiční s kmínem
Tradiční bílé zelí - kvašená zelenina v dubových kádích, jemně křupavá, kyselkavá s vůní po kmínu, jablku a dubového dřeva.
DOPORUČUJEME 👍 v zimním období 100g každý den a ke každému pokrmu, doplníte tak potřebnou denní dávku vitamínu převážně K a C.
Složení: České hlávkové zelí, český kmín, mořská sůl, jablko.
Tip do kuchyně:
- Samotné - jen tak si dát na vidličku.
- K rýži, bramborám, luštěninám.
- K masu, uzeninám, ale i k zelenině, kuskusu
- Přidat do salátů.
VÍCE o zelíčku v podrobném popisku👇




Nezaměnitelná chuť tradičního bílého zelí vykvašeno v dubovích kádích na jablkách obohaceno o český kmín, díky naši receptury vyráběné s respektem k tradici tohoto poctivého pokrmu. Skvělé nejen pro milovníky poctivé české klasiky, ale pro všechny, kteří mají radost z opravdového jídla a kvalitních surovin.
JAK KYSANÉ ZELÍ TRADIČNÍ S KMÍNEM VYUŽÍT?
Tradiční zelí je skvělou volbou, kdo hledá zdravou, ale přitom chutnou alternativu k běžným jídlům. Kdo chce vyzkoušet i jiné variace jak tento pokrm jíst, než tradiční tepelnou úpravou v české kuchyni.
📌Pro zachování všech benefitů nekombinujte s horkým jídlem (nevařte dlouho) — vysoká teplota zničí prospěšné bakterie a část vitamínů. Stačí servírovat syrové. Kysané zelí je lehce stravitelné a nastartuje trávení — proto je skvělé ho jíst i ráno nebo jako malou svačinu během dne.
Tipy:
- Jako příloha ke klasickým českým jídlům: Tradičně se podává k pečenému masu, uzeninám nebo bramborovým pokrmům. V syrovém stavu je ale nutričně nejhodnotnější!
- Na chlebíčky a sendviče: Použijte kysané zelí místo nakládané zeleniny — dodá svěžest a příjemnou kyselkavost.
- Do salátů a pomazánek
- Na chleba ke snídani nebo svačině: Namažte si čerstvý kváskový chléb s tvarohem, žervé nebo lučinou a navrch dejte hrst syrového kysaného zelí — skvělá, svěží a zdravá kombinace.
- Snídaňových bowly: Zkuste kysané zelí jako prvek do slané snídaňové mísy — spolu s avokádem, volským okem a zeleninou.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE A SKLADOVÁNÍ
Skladování: Všechny produkty musí být v chladu do 5° (Nejlépe lednice, sklep...) Trvanlivost produktů je 1 rok. Po otevření je důležité dbát při nabírání zelí na čistotu příboru a zelí nejlépe natlačit do stavy, nálevu ve sklenici a znova uchovat v chladu. Takto vydrží produkty několik měsíců.
Hmotnost obsahu: 500g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kysané zelí |
---|---|
Hmotnost: | 0.764 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.