Kysané zelí 500g | Fenykl, sušené rajče a italské bylinky
Chuť Itálie v Zeliiičkovém provedení = tradiční kvašené hlávkové bílé zelí obohacené o čerstvý fenykl, sluncem sušená rajčata San Marzano od Pomodoro Moravia a naši ručně míchanou směsí italského koření. Vyvážená chuť zelí, fenyklu, sušených rajčat s lehkým bylinkovým tónem je zeliiičkem, který Vás vrátí zpět na dovolenou v Itálií.
Složení: hlávkové zelí bílé, sušená rajčata, čerstvý fenykl, fenykl celý koření, italské byliny ( kopr, saturejka, petržel, bazalka)
Tip do kuchyně:
- Samotné - jen tak si dát na vidličku.
- K pečivu italského typu : Foccacia, Ciabatta ...
- Přidat do salátů.
- Příloha k těstovinám, kuskusu, bramborám.
VÍCE o zelíčku v podrobném popisku👇




Fenykl je léčivou rostlinou Středomoří, která je hojně využívaná, v oblibě především tradiční medicíny pro své účinky napomáhat s problémy trávicího systému. Má i jiné zdravotní benefity, které jsou lidskému organismu prospěšné.

Sušená rajčata použita v zelíčku jsme vybrali s největší pozornosti na kvalitu. Sušená rajčata SanMarzano od Pomodoro moravia jsou rajčata pěstovaná v oblasti kolem Vesuvu, kde mají velmi speciální podmínky a proto mají unikátní chuť. Plody rajčat se sbírají ručně, jsou jemně osolená mořskou solí a sušená sluncem na čerstvém vzduchu. Sušené rajčata jsou i skvělým zdrojem vitamínu, železa, hořčíku, ale silným antioxidantem, díky vysokému podílu přírodního karotenoidu - lykopenu.
.png)
Italské koření je naši ručně smíchanou směsí bylin, které dodávají zeličku italský nádech. Koření bylo smícháno s kvalitních surovin sušeného kopru, saturejky, bazalky, libečku a petrželky.
JAK KYSANÉ ZELÍ S FENYKLEM A SUŠENÝMI RAJČATY VYUŽÍT?
Toto zelí je skvělou volbou, kdo hledá zdravou, ale přitom chutnou alternativu k běžným jídlům. Kdo chce vyzkoušet výjímečnou chuť a originalitu tak toto zelíčko je skvělou volbou.
📌Pro zachování všech benefitů nekombinujte s horkým jídlem (nevařte dlouho) — vysoká teplota zničí prospěšné bakterie a část vitamínů. Stačí servírovat syrové. Kysané zelí je lehce stravitelné a nastartuje trávení — proto je skvělé ho jíst i ráno nebo jako malou svačinu během dne.
Tipy:
- Jako příloha ke klasickým jídlům: k pečenému masu ,těstovinám, italskému pečivu, bramborovým pokrmům. V syrovém stavu je ale nutričně nejhodnotnější!
- Na chlebíčky a sendviče: Použijte kysané zelí místo nakládané zeleniny — dodá svěžest a příjemnou kyselkavost.
- Do salátů a pomazánek
- Na chleba ke snídani nebo svačině: Namažte si čerstvý kváskový chléb, pečivo italského typu s tvarohem, žervé nebo lučinou a navrch dejte hrst syrového kysaného zelí — skvělá, svěží a zdravá kombinace.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE A SKLADOVÁNÍ
Skladování: Všechny produkty musí být v chladu do 5° (Nejlépe lednice, sklep...) Trvanlivost produktů je 1 rok. Po otevření je důležité dbát při nabírání zelí na čistotu příboru a zelí nejlépe natlačit do stavy, nálevu ve sklenici a znova uchovat v chladu. Takto vydrží produkty několik měsíců.
Hmotnost obsahu: 500g
.png)
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Kysané zelí |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.794 kg |
| EAN: | 520231000469 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
