Proč zařadit kysané zelí do každodenního jídelníčku?
Proč zařadit kysané zelí do každodenního jídelníčku?
Jedna z nejvíc podceňovaných superpotravin? Obyčejné kysané zelí, které dokáže zázraky a má spoustu benefitů. Ale pozor – mluvíme o pravém, fermentovaném zelí bez octa, konzervantů a cukru❗️
👉 Fermentované potraviny jsou často lépe vstřebatelnější a výživnější pro naše tělo.
Díky přirozené fermentaci kysané zelí obsahuje aktivní enzymy, které pomáhají strávit potravinu efektivněji a také získat a využít živiny, mikroživiny ve prospěch tělu.
👇 Proč by mělo být součástí každodenního jídelníčku?
🦠 Podporuje zdravé trávení – obsahuje přírodní probiotika tzv. hodné bakterie, které pomáhají vyrovnávat střevní mikrobiom, díky udržování ve střevech rovnováhu mezi dobrými a špatnými bakteriemi.
🛡️ Posiluje imunitu - většina imunitních buněk je v našich střevech a zdravější střeva jsou klíčové pro silnější obranyschopnost organismu.
⚡ Dodává energii a snižuje stres - střeva také produkují serotonin, který je hormon pozitivní pro naši náladu a pocit štěstí. Produkují i jiné chemické látky, které ovlivňují naši psychickou pohodu a spánek.
🍋 Vitamín C, B, K
⚖️ Vláknina
💪Draslík, hořčík, vápník – srdce, svaly, rovnováha
🧬 Přírodní trávicí enzymy
🦠 Probiotika
✨ Zelí, sůl a čas = plný efekt!
🚫Bez zbytečné chemie, konzervantů a jiných aditiv.
Živé jídlo a každodenní začlenění do jídelníčku je bio hack pro tělo💪
Ne nadarmo se říká, že střevo je druhý mozek 🧠... A ten si zaslouží jen to nejlepší!