Kysané zelí 500g | S česnekem a kouskem špeku od Bobra
Kombinace chutí, která vznikla ve spolupráci s Řeznictvím u Bobra z Raškovic. Zelíčko jde lehce cítit po za uzeném Iberickém špeku a česneku, určitě vyzkoušejte - klasika, která nikde nezklame. Kysané zelí v dubové kádi s uzenou mořskou solí, česnekem a kouskem špeku od Bobra.
Složení: Hlávkové bílé zelí, česnekové výhonky, česnekové plátky, uzený špek Iberico, uzená mořská sůl, himalájská sůl růžová.
Tip do kuchyně:
- Pečená masa
- Uzeniny
- K rýži a jiným přílohám
- Pomazánky
VÍCE o zelíčku v podrobném popisku👇




JAK KYSANÉ ZELÍ SE ŠPEKEM VYUŽÍT?
📌Pro zachování všech benefitů nekombinujte s horkým jídlem (nevařte dlouho) — vysoká teplota zničí prospěšné bakterie a část vitamínů. Stačí servírovat syrové. Kysané zelí je lehce stravitelné a nastartuje trávení — proto je skvělé ho jíst i ráno nebo jako malou svačinu během dne.
- Pečená masa: Zelí je ideální příloha k pečenému vepřovému masu (pečeně, krkovička, žebírka), hovězímu (roštěná, svíčková), kachně a huse. Špek a zelí krásně doplní chuť masa.
- Uzeniny: Skvěle se hodí i k pečeným klobásám, šunce, uzenému kolenu a dalším uzeninám.
🌿 Proč právě odrůda Bjetin? Bjetin je oblíbená česká odrůda s vysokým obsahem silic a jemnou chutí — takže výhonky z ní bývají aromatické, ale ne příliš štiplavé. Výhonky se často využívají čerstvé jako zelená nať.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE A SKLADOVÁNÍ
Skladování: Všechny produkty musí být v chladu do 5° (Nejlépe lednice, sklep...) Trvanlivost produktů je 1 rok. Po otevření je důležité dbát při nabírání zelí na čistotu příboru a zelí nejlépe natlačit do stavy, nálevu ve sklenici a znova uchovat v chladu. Takto vydrží produkty několik měsíců.
Hmotnost obsahu: 500g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kysané zelí |
---|---|
Hmotnost: | 0.764 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.