Jak správně skladovat Zeliiička?
JAK SPRÁVNĚ SKLADOVAT NAŠE FERMENTOVANÉ PRODUKTY?
ANEB : „Přestože jsem sklenice, jsem stále živá!“
Nejdůležitější zásada:
- ‼️ SKLENIČKY → DO LEDNICE! 🧊
Skladujte vždy, před i po otevření 🧊 V LEDNICI, IDEÁLNĚ do 5 °C, ALE PŘI 10°C to bude taky fajn.
První otevření?
- NAFOUKLÉ? = OK → OTEVŘTE RADĚJI NAD DŘEZEM💦
Pokud má produkt nafouklé víčko, nic to neznamená, ale raději produkt otevřete nad dřezem! Mohlo by se stát, že byste měli trochu polito a to nechceme. Samotnému produktu není vůbec nic, prosím nevyhazujte, pouze začalo důsledkem vysoké teploty znova fermentovat.
- 🍴ČISTÝ PŘÍBOR = ŽÁDNÁ KONTAMINACE 🦠❌= DELŠÍ ŽIVOTNOST
Vždy používejte čistý příbor, aby nedošlo ke kontaminaci produktu.
- 💧 VE ŠŤÁVĚ = DOBRÁ CHUŤ a KVALITA👍
Zůstalo-li ve sklenici trochu zelí, doporučujeme ho čistým příborem zatlačit pod hladinu nálevu, aby si uchovalo svou šťavnatost a čerstvost.
Máte pochybnosti o správném skladování, nebo se vám něco nezdá?
Neváhejte nás kontaktovat – rádi vám pomůžeme.💬 tel.604 608 100, INFO@ZELIIIČKO.CZ